Advertisements

Në një gurore në Gabon, shkencëtarët kanë zbuluar prova revolucionare të zhvillimit të jetës në tokë

UASHINGTON – Shkencëtarët në një gurore në Gabon kanë zbuluar dëshmi revolucionare të zhvillimit të jetës në tokë – aftësinë e organizmave të gjallë që vet të lëvizin.

Sipas Reuters, shkencëtarët kanë gjetur fosile të ruajtura mirë në fletë të zezë prej 2.1 miliardë vjetësh. Ata gjetën struktura tuba të bëra nga organizma që lëviznin përmes baltës së rrallë.

“Jeta gjatë të ashtuquajturës Era Paleoproterozoike, 2.5 deri 1.6 miliardë vjet më parë, nuk ishte vetëm bakteriale, por organizmat më komplekse ishin shfaqur në një pikë, ndoshta vetëm gjatë disa fazave dhe në rrethana të caktuara mjedisore”, thotë paleobiogeochemisti dhe sedimentologu Abderrazak El Albani i Universitetit të Poitiers në Francë.

Në krahasim, vertebrorët e parë u shfaqën rreth 525 milionë vjet më parë, dinosaurët rreth 230 milionë vjet më parë dhe Homo sapiens rreth 300,000 vjet më parë.

Eksperimentimi evolucionar me lëvizshmëri mund të ketë hasur në një pengesë relativisht shpejt pas jetës së organizmave të Gabonin për shkak të një rënie dramatike të oksigjenit atmosferik 2.08 miliard vjet më parë./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close