Advertisements

Vlera e numrit “pi” ka një tjetër rekord me 31 trilion shifra

Emma Haruka Iëao, një punonjëse e Google nga Japonia ka gjetur shifrat e reja me ndihmën e shërbimit kompjuterik të kompanisë,duke lënë pas rekordin me 22 trilion shifra.

Pi është numri që del kur ndahet perimetri i një rrethi me diametrin e tij. Shifrat e para njihen si 3.14, por numri pas tyre është shumë i gjatë.

Zgjerimi i shifrave është shumë i vështirë sepse “pi” nuk ndjek asnjë rregull të caktuar. “Pi” përdoret në inxhineri, fizikë dhe hulumtim hapësinor pasi vlera e saj mund të përdoret në llogaritjet për valë, qarqe dhe cilindra.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close