Orbiter konfirmon gjetje të metanit në Mars (dhe kjo mund të jetë një shenjë e jetës aliene atje)

Çdo herë që NASA bën një njoftim për Marsin, një ushtri e tërë e tifozëve të UFO-ve kërcen me armë dhe supozon se do të jenë qenie të vogla ose në të paktën mikrobe aliene.

Por orbiter i Marsit ka konfirmuar zbulimin e famshëm të Curiosity Roverit të gazit metan – një kimikat i lidhur me jetën.

Tani shkencëtarët besojnë se e dinë se nga ka ardhur.

Analiza e të dhënave nga Mars Express orbiter tregon se ka pasur një ‘vrigull’ të gazit metan – dhe mund të ketë ardhur nga toka, ndoshta nga shkrirja e permafrostit.

Kjo nuk do të thotë, sigurisht, që në planetin e kuq ka patjetër alien të ajrosur – por është një shenjë e mundshme që Marsi dikur kishte kushte të përshtatshme për jetë, ose që mikrobet dikur ekzistonin atje.
Hulumtuesi kryesor Marco Giuranna tha: “Meqë permafrost është një provë e shkëlqyer për metanin, është e mundur që akulli këtu të mund të kapë metanën nën sipërfaqe dhe ta lirojë atë përgjatë shkarjeve që thyejnë këtë akull.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close