Advertisements

Si mund t’i normalizoni rrahjet e shpeshta të zemrës?

ATSH/ – Rritja e papritur e shpeshtësisë së rrahjeve të zemrës mund të duket e rrezikshme dhe të trembë ata që vuajnë prej saj, por në realitet është një ngjarje që mund të ndodhë edhe pa u lidhur me ndonjë patologji.

Një përpjekje e veçantë fizike ose një frikë e madhe mund të jetë shkaku i rritjes së papritur të rrahjeve të zemrës, por për të sjellë gjithçka në normale, mund të bëni edhe pa barnat e zakonshme. Kjo realizohet vetëm me disa truke të thjeshta.
Së pari mund ta ulni sërisht frekuencën duke e zhytur fytyrën në ujë të ftohtë, edhe më mirë nëse është akull. Temperaturat e ulëta rregullojnë rrahjet e zemrës shpejt duke e sjellë situatën në normalitet.
Një ilaç tjetër natyral lidhet me teknikat e frymëmarrjes: merrni frymë thellë dhe nxirreni ngadalë ndihmon për të stabilizuar frekuencën duke qetësuar trupin pas tronditjes së papritur.
Si një teknikë e fundit, është e mundur të mbash frymën duke mbajtur si gojën dhe kanalin e hundës bllokuar, pak a shumë si kur ne kemi bllokuar veshët. Kjo manovër, e quajtur Manovra e Valsalva, përcakton një refleks vagal që ul normën e rrahjeve të zemrës.
Siç shihet me këto truke duhet shumë pak punë për të luftuar takikardinë, kështu që mos u frikësoni, reflektoni dhe veproni në mënyrën më të thjeshtë dhe më të natyrshme.
Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close