Advertisements

Në moshën 73-vjeçare ka ndërruar jetë poeti dhe publicisti, Abdyl Kadolli

Ai ishte lindur  më 10 nëntor 1946 në Bukosh të Therandës.

Kishte mbaruar studimet themelore dhe ato pasuniversitare për letërsi në Prishtinë. Ka shkruar poezi, humor dhe shkrime publicistike që nga koha kur kishte punuar në gazetën “Rilindja”.

Për të gjallë kishte botuar vëllimin poetik “Këmisha e zjarrit” (“Rilindja”, Prishtinë, 1998) dhe veprën publicistike “Ora kombëtare” (“Ars”, Prishtinë, 2001).

Nga viti 1993-1998 ka qenë sekretar i Forumit të Intelektualëve Shqiptarë të Kosovës. Për shkak të aktivitetit në këtë forum ai ua kidnapua dhe u torturua rëndë nga policia e fshehtë serbe. Viteve të fundit ka qenë i angazhuar në Lidhjen e Shkrimtarëve të Kosovës (LSHK) si anëtar kryesie dhe kryeredaktor i revistës letrare “Metafora”.

Në kuadër të aktiviteteve në LSHK ka qenë edhe koordinator i festivalit poetik ndërkombëtar “Drini poetik”. Varrimi i të ndjerit bëhet të enjten (më (18.04.2019) në ora 15:00, në varrezat e Prishtinës në lagjen Arbëria. Po ashtu, të enjten  (më (18.04.2019) Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës do ta mbaj një akademi përkujtimore në Prishtinë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close