Advertisements

Isuf Bajrami #Dy poezi

N’KALIM

Errësirë…
Nata flet së bashku me yjet.

Babai, nëna dhe motrat
Të gjithë flejnë.

Si meteor i vetëm
Unë lëviz nëpër Kosovë.

Të gjithë flejnë
Ndërsa mua gjithnjë më kujtohen
Thëniet e nënës:
-Ki kujdes, mos flejë!

NË  VETMI

Shpejt e shpejt  muret e natës
ngritën vetminë time

Nëna ime:
këtu nuk njoh njeri
as drunjtë
as folklorin e zogjve

Mbi një kalë të vogël gjethesh
Bali si në ëndërr më vjen

Ahh!…
Do t’më vras rrufe e huaj
nëpër shirat që s’i njoh

Belp,20 prill 1994

(Poezi nga përmbledhja ; Isuf B.Bajrami ”Fushë e Trimërive”,Gjilan,1995.)

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close