Advertisements

A duhet të lejohen fëmijët të flenë në një shtrat me prindërit?

Një studim i publikuar kohët e fundit në Journal of Disorders Affective aktualisht është duke i shqetësuar shumë prindër: Shkencëtarët duan të kuptojnë se nëse fjetja së bashku me fëmijët është e keqe për zhvillimin intelektual të të vegjëlve. Në fakt, studiuesit zbuluan se ndarja e shtratit ishte për të fajësuar për zhvillimin e zvogëluar mendor të gjashtëvjeçarëve të studiuar.

Mbi dhjetë për qind e fëmijëve që nuk flinin me prindërit e tyre në një shtrat u diagnostikuan me çrregullime mendore – në mesin e fëmijëve që flinin me prindërit e tyre në fillim të jetës së tyre, ajo ishte 13, 2 për qind dhe në mesin e “atyre më vonë” dhe Për ata që vite me radhe fjetën së bashku, numri i fëmijëve me sëmundje mendore u rrit në 15, 8 dhe 18.8 për qind. Çrregullime veçanërisht të brendshme, të tilla si ankthi, depresioni dhe vetmia, ndodhën tek fëmijët që flinin me prindërit e tyre në një shtrat.

Megjithatë, studimi aktual është në kundërshtim me hulumtimet e mëparshme që nuk kanë gjetur efekt në zhvillimin mendor të të vegjëlve. Përgjigjet e qarta për pyetjen nëse dikush i bën fëmijët e tij diçka të mirë apo të keqe, nëse i lejonin ata të flinin në shtratin e tyre, nuk ofron studimi aktual në këtë mënyrë./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close