Advertisements

Facebook ka ndryshuar kushtet e përdorimit

Komisioni Evropian njoftoi sot se Facebook ka ndryshuar kushtet e përdorimit, të cilat në mënyrë të qartë theksojnë se kjo kompani fiton duke shitur qasjen e të dhënave të përdoruesit.

Facebook ndryshoi kushtet e përdorimit pas bisedës me KE dhe organet evropiane të mbrojtjes së konsumatorit.

“Tani përdoruesit do të kuptojnë qartë se rrjeti social përdor të dhënat e tyre për shitjen e reklamave të synuara,” tha komisionarja e Mbrojtjes së Konsumatorëve Vera Jurova.

Zyrtarët dhe organet e BE kanë forcuar kontrollin mbi Facebook pas një skandali me Cambridge Analytics, i cili pretendon se ka keqpërdorur rreth 87 milionë përdorues të rrjetit social.

Ndryshimet janë pjesë e një përpjekjeje më të gjerë globale për të bllokuar rrjetet sociale nga shqetësimi për privatësinë, përmbajtjen e dëmshme dhe abuzimet e tjera në internet.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close