Advertisements

Flota ushtarake detaree e Rusisë, së shpejti do të mbetet pa aeroplanbartësen e vetme

Kur anijet e mëdha të largohen, ato më të vogla të armatosura me raketa me rreze të gjatë mund të zënë vendin e tyre. Si shpërblim, anijet e vogla nuk kanë nevojë për doke të thata të mëdha dhe të zhdaura për riparime.

Flota e Rusisë mund të çaktivizojë aeroplanbartësen e vetme pa zëvendësuar drejtpërdrejt anijen, duke lënë parkun e Moskës pa asnjë mundësi për mbulimin e ajrit në det për herë të parë në dekada.

Admirali Kuznetsov, aeroplanartsja e vetme ruse, në tetor të vitit 2018 pësoi dëme serioze në kantierin e riparimit të 82-të në Roslyakovo, një qytet port verior, kur depozita e thatë e PD-50 u mbyt ndërsa Kuznetsov ishte në bordin e riparimeve.

Ankorim doket e thata heqin anijet nga uji, duke i lejuar punëtorët të hyjnë në skeletet e tyre të ulëta për mirëmbajtje të thellë.

Ndërtimi suedeze PD-50 ishte e vetmja bankë e thatë e aftë për të mbështetur anijet luftarake më të mëdha të flotës veriore të Rusisë. Portet e tjera të thata të Rusisë janë mijëra kilometra nga baza kryesore veriore e flotës.

Lëizja dokeve, ose anijet që kanë nevojë për riparim, mund të jenë të vështira, të shtrenjta dhe marrin kohë. Përveç kostos, sanksionet e huaja komplikojnë blerjen e një doku të ngjashme me PD-50.

Tani, sipas gazetës Izvestia, Kremlini mund ta zbërthejë Kuznetsov në vend që të shpenzojë paratë për të blerë një bankë ankorimi të heq dokun ekzistues ose të gjejë ndonjë mënyrë tjetër për të riparuar atë të vjetren ./Pi

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close