Advertisements

Japonezët “bombardojnë” asteroidin

Anija japoneze Hayabusa-2 mendohet të ketë shpërthyer një explosiv në asteroidin që po eksploron.

Ideja ishte të krijohej një krater artificial në objektin e njohur si Ryugu.

Nëse kjo është e suksesshme – dhe indikacionet e hershme janë pozitive – anija më vonë do të kthehet për të mbledhur mostrat nga depresioni i grryer.

Shkencëtarët besojnë se këto mostra mund t’i ndihmojnë ata të kuptojnë më mirë se si Toka dhe planetet e tjera u formuan në Sistemin Diellor të hershëm./Pi

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close