Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

Më në fund e kemi edhe një foto të Vrimës së Zezë

Ekipi shkencor ndërkombëtar paraqiti zbulime të pabesueshme shkencore në astrofizikë – fotografinë e parë të një vrime të zezë, e cila është një ndërmarrje për të vënë shtyllën e shkencës në rrezik: teoria e përgjithshme e relativitetit të Alberto Ajnshtajnit. Vrimat e zeza janë njësi jashtëzakonisht të dendura qiellore me fusha gravitacionale që janë kaq të fuqishme sa që as drita as materia nuk mund të shpëtojnë prej tyre, duke i bërë ato jashtëzakonisht të vështira për t’u vëzhguar pavarësisht nga masa e tyre masive.

Ky projekt filloi në vitin 2012 për të monitoruar drejtpërdrejt mjedisin e vrimës së zezë me ndihmën e një rrjeti global të teleskopit. Horizonti i ngjarjes së vrimës së zezë, ose kufiri i saj, është pika e pakthim, pas së cilës gjithçka – yjet, planetet, gazi, pluhuri dhe të gjitha format e rrezatimit elektromagnetik – shkon në harresë./Proinformacion.com

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close