Advertisements

”Nature Geoscience”:Korja e Tokës ndryshe nga se është menduar

ATSH-ANSA/ – Mbulesa e Tokës është ndryshe nga ajo që dihet.

Në shtresat e saj më të thella nuk ka lëngje, siç ishte menduar më parë, por një material i ngurtë si hekuri i farkëtuar, sipas studimit të botuar në revistën ”Nature Geoscience” nga Manuele Faccenda i Universitetit të Padovës.

“Për të studiuar këtë pjesë të paarritshme të planetit, ne përdorëm tomografinë sizmike, që është studimi i shpejtësisë së përhapjes së valëve sizmike, e cila punon si një TAC mjekësor dhe jep një pamje të strukturës së brendshme të Tokës”, thotë Faccenda.

“Ne kemi treguar se nuk ndodh kështu në thellësitë e Amerikës së Jugut dhe unazës së Paqësorit të Jugut,” shton koordinatorja i studimit, Ana Ferreira nga Universiteti i Lisbonës./

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close