Advertisements

Një parti e ekstremit të djathtë në Australi ,vendos emrin “Jelekverdhët”

ATSH-AFP/ – Një parti e vogël australiane e ekstremit të djathtë kundër imigracionit ka vendosur zyrtarisht emrin “Jelekverdhët Australianë”, me shpresën që të përfitojë nga popullariteti i lëvizjes kontestuese franceze gjatë zgjedhjeve kombëtare që parashikohen muajin e ardhshëm në këtë ishull-kontinent.

Kjo parti, që deri në këtë çast quhej “Australian Liberty Alliance” (Aleanca për Lirinë Australiane), theksoi se “komisioni elektoral kishte miratuar ndryshimin e emrit në kohë për t’i mundësuar që të bëjë fushatë me emëtimin e ri”.

Presidentja e partisë, Debbie Robinson shpjegoi zgjedhjen e emrit “Yellow Vest Australia” me faktin se jelekverdhët, në Francë, përfaqësojnë sipas asaj votuesit e pakënaqur që shqetësohen nga globalizmi, imigracioni dhe kostot e jetesës.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close