Advertisements

Sa shpesh duhet ta pastroni beben?

Kjo krejt varet nga ju. Disa bebeve u pëlqen të qëndrojnë në ujë, prandaj pastrimi i shpeshtë i tyre u jep ndjesi relaksuese dhe i argëton. Por, kjo nuk do të thotë se duhet ta pastroni beben çdo ditë.

Nëse bebja është i porsalindur, mjafton ta pastroni dy deri në tri herë për ta mbajtur të pastër. Por, nëse jetoni në zona ku uji nuk është aq i pastër, mbani mend se sasitë e mëdha të ujit munden ta dëmtojnë lëkurën e bebes.

Mos harroni që gjatë pastrimit t’ia pastroni bebes fytyrën rregullisht, gjenitalet si dhe ta hiqni çdo njollë nga lëkura e tyre.

Ku duhet ta pastroni beben?

Më së lehtë e keni ta bëni këtë në lavamanin e kuzhinës ose në një paisje adekuate për pastrimin e bebeve.

Mundeni ta përdorni edhe dushin tuaj të madh, por është paksa më e vështirë për ju të përkuleni.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close