Flakët janë pakësuar ndjeshëm, dhe autoritetet kanë deklaruar që struktura e jashtme e katedrales do të shpëtojë. Një lajm i mirë, së bashku me konstatimin që nuk ka patur viktima, në një natë që parisienët dhe jo vetëm vështirë se do të harrojnë lehtësisht.

Presidenti francez Emmanuel Macron ndoqi nga afër operacionet, dhe deklaroi se “falë kurajës së zjarrfikësve, kemi shmangur më të keqen, kemi shpëtuar strukturën”, duke shtuar që katedralen do ta rindërtojmë , të gjithë së bashku. Është ajo që presin francezët, dhe që meriton historia jonë”.

Ndërkohë autoritetet religjioze që shërbenin në katedrale njoftuan se reliket më të çmuara, si ajo që cilësohet si kurora me gjemba e Jezusit, kanë shpëtuar dhe janë në një vend të sigurt.