LRIA DHE LUMTURIA GJYSMAKE

Historiani amerikan, Edmund Morgan (1916 – 2013), ka thënë se të gjithë njerëzit krijohen si të barabartë. Atyre nga Krijuesi u janë dhënë të drejta të patjetërsueshme dhe në këto të drejta bëjnë pjesë liria dhe përpjekja për lumturi. Për garantimin e këtyre të drejtave kujdeset qeveria me votën e popullit.

Por, shqiptarët (në Maqedoni) këto të drejta edhe sot e kësaj dite i gëzojnë në formë gjysmake, përkatësisht të kufizuar, pavarësisht se në të gjitha qeveritë e periudhës së tranzicionit, prezent ishin edhe përfaqësuesit e tyre. Pra, shqiptarët jo vetëm që nuk respektohen si të barabartë me të tjetër, por nuk respektohet as Krijuesi i këtyre të drejtave të patjetërsueshme. Prandaj, shqiptarët akoma nuk e dinë se çfarë është liria e plotë, prandaj shqiptarët akoma nuk kanë hapësirë për të qenë (të gjithë) të lumtur./

/Shkelzen Halimi

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close