Nga burgu i Idrizovës-Enver Hoxha Klein

Që nga koha e rrëzimit të murit të Berlinit, ribashkimit gjerman ’89-90 ( përfundimit të Luftës së ftohtë)deri më sot më interesonte pse popujt e ish shtetit jugosllav nuk ishin në gjendje të ndaheshin në mënyrë paqesore si puna e Çekosllovakisë (Çeki / Sllovaki), por u zhvilluan më vite e dekada luftë për ndarje e pastaj për ripajtim të sërishëm !?

Kjo ishte njëra çështjet / pyetje më interesante të kuptohej për t’i dhënë pergjigje vetvetit.

Kosova Republikë kërkohej në kuadër të shtetit të dikurshëm jugosllav , më shpërbërjen/ rrënimin e tij duhej të ribashkoheshin Shqiptarët apo !?

Pyetja tjetër pse shteti shqiptar u pengua të ndërhynte frontalisht për t”i ardhur në ndihmë Kosovës!?

Shqiperia ekonomiksht u ndëshkua , gjunjëzua.

Sot e kemi Republiken e Kosovës e cila do të humbas identitetin e vet autokton duke u tjetërsuar në ,,Kosovar” sikur ,,Grekët” edhe tani ,,Verioret”!!!

Pra kemi për dekada një shkatërrim të mirekonstruuar , miremenduar.

Ketu kemi të bejmë më një projekt shkëncërisht të bazuar përmes metodologjisë së trushpërlarjes dhe adaptimit.

Duhet të pranojmë së ideja e Bashkimit Kombëtar në mënyrën klasike nuk u realizua dhe aq më pak do të ndodhë pas zhvillimeve të fundit.

Njeriu në terësinë e tij si qënieje është në testim dhe modifikim, jo vetëm popujt e rajonit.

Ishte ajo shtysa ta kuptoja në esencë çështjen e ngateruar shqiptare, të kontriboja dhe në fund ….

ta vërtetoja të VËRTETËN.

Pa testim nuk nxirrën konkluzat.

Experience & Experiment

Cfarë do që të jetë epilogu i proçesit gjyqësor, burgun e konsideroj si KONSEKUENCË.

Post scriptum ;

Liria nuk është gratis, e aq më pak ribashkimi shqiptar.

Tjetërsimi ateherë mbetet të pranohet… si ,,BEKIM”

Nuk bën të vajtohet si dikura,
Aq ishte gatishmëria.

Jemi ata që jemi!

Apo është ndoshta koha për..

NJERIUN E RI !?

Mirembetshit dhe më respekt, Enveri!

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close