Gucati:Themelimi i Tribunalit për krimet serbe ,përmes ligjit

Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (OVL-UÇK), Hysni Gucati, ka vlerësuar se institucionet shtetërore janë vonuar sa i përket themelimit të tribunalit për krimet serbe në Kosovë. Ai ka thënë se themelimi i këtij tribunali duhet të bëhet përmes ligjit dhe jo përmes rezolutës.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Gucati u ka bërë thirrje ambasadave të vendeve të Quintit që ta mbështesin Kosovën në këtë rrugëtim.

Ai ka thënë se ka ardhur koha që Serbia të ndëshkohet për të gjitha krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë.

Sipas Gucatit, nuk do të mund të ketë pajtim ndërmjet dy vendeve përderisa Serbia nuk kërkon falje për krimet dhe gjenocidin e kryer në Kosovë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close