Komisioni:Dhuna seksuale është përdorur si mjet i luftës i zbatuar nga Serbia gjatë luftës në Kosovë “

Komisioni Qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë luftës çlirimtare të Kosovës, ka bërë të ditur sot se të gjithë ata që do të aplikojnë për këtë status në të ardhmen, bazuar në obligimin e tij ligjor, do të garantojë konfidencialitetin e plotë të tyre dhe nuk do t’i bëjë të ditura për opinionin e gjerë të dhënat e ofruara në aplikacion.

“Dhuna seksuale është përdorur si mjet i luftës i zbatuar gjatë luftës në Kosovë në mënyrë sistematike nga strukturat ushtarake, policore dhe paramilitare serbe, plagë e cila vazhdon të rëndojë mbi gjithë shoqërinë tonë”, thuhet në deklaratë.

Njëkohësisht, Komisioni Qeveritar u bën thirrje institucioneve dhe të gjithë shoqërisë që të trajtojë këtë plagë të luftës me ndjeshmërinë e nevojshme dhe me dinjitet të lartë njerëzor, duke respektuar viktimat dhe familjarët e tyre.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close