Shpërbëhet nga Europoli banda me mbi 40 mijë vjedhje në internet

ATSH-ANSA/ – Europoli njoftoi se ka kapur një bandë kibernetike që nëpërmjet viruseve ka vjedhur 100 milionë euro dhe ka kryer mbi 40 mijë vjedhje, mes të cilave edhe kompani dhe institucione financiare.

Ky operacion kompleks i policisë u zhvillua në SHBA, Bullgari, Gjermani, Gjeorgji, Moldavi dhe Ukrainë.

Banda kishte përdorur virusin kompjuterik “GozNym”, nëpërmjet të cilit kishte vjedhur të dhënat bankare në internet duke hapur llogaritë e viktimave.

Europoli gjatë shpjegimit të detajeve të këtij operacioni theksoi se “ky hetim nuk ka precedent, mbi të gjitha në aspektin e bashkëpunimit ndërkufitar”.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close