Gjermania rrit ndjeshëm shpenzimet për mbrojtjen

ATSH-DPA/ – Gjermania ka rritur ndjeshëm shpenzimet për mbrojtjen këtë vit.

Qeveria federale në Berlin ka raportuar në NATO këtë javë se synon të rrisë shpenzimet deri në 47,32 miliardë euro.

Kjo përkon me një rritje prej pesë miliardësh në raport me vitin 2018 dhe me 1,35% të PBB-së së vendit.

Qeveria amerikane e presidentit, Donald Trump ka kritikuar Berlinin për mosarritje të objektivave të NATO-s sipas të cilave vendet anëtare duhet të shpenzojnë 2% të PBB-së së tyre për mbrojtjen, sipas një angazhimi të përcaktuar nga vetë anëtarët në vitin 2014.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close