Presidneti i Serbisë Vuçiq : “Prishtina po përgatitë një skenar të ngjashëm me atë ‘Oluja’ në Kroaci”

Sipas presidentit të serbisë Aleksander Vuçiq ,i cili ka folur për TV shtetror RTS “autoritetet kosovare po duan që të arrestojnë 26 polic nga veriu i Kosovës si dhe 15 persona të tjerë”.
Gjithnjë sipas tij këta do të arrestoheshin me pretekst se kanë marrë pjesë në korrupcion dhe t tjera punë të tilla.

“Ata duan të arrestojnë 26 oficerë të policisë serbe nga Veriu dhe 15 të tjerë, me pretekstin që ata morën pjesë në korrupsion dhe gjëra të ngjashme, në mënyrë që Mitrovica të mbetet e pambrojtur dhe që të mund të bëjnë gjërat më të ndyra ndaj popullit tonë”, tha ai. Vuciq.

Sipas tij, kjo do të ndiqte aktin përfundimtar të përpjekjes për të zotëruar plotësisht hapësirën ku jetojnë serbët në Kosovë. “Atëherë do të thonim – ju solli përpara aktit final si kroatët përpara” olujes “, thotë Vuciq.

Ai thekson se Serbia ka informuar për këtë nga institucionet ndërkombëtare.Ai ka komentuar edhe deklaratat e Kadri Veselit për Nishin dhe Prokuplen shqiptare.

“Fakti që Veseli flet për Nish, Kurshumli dhe vende të tjera, do të ishte mirë të vinte të shoh se si do të duket dhe si do të ketë sukses, dhe Serbia do të reagojë me përmbajtje, qetë, por do të ruajë dhe mbrojë popullin e saj” tha Vuçiq,përcjellin mediat serbe nga Beogradi.?Pi

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close