SHTËPIA-BURGU FAMËKEQ I GJILANIT I VITEVE 1940 – 50-TË.ATY KU U MBAJTËN FAMILJE SHQIPTARËSH EDHE FËMIJË!

Shkruar nga Ramadan Maliqi  për burgun famëkeq ku janë mbajtur pjestarë të familjes si dhe ai vet  si fëmijë atëhere nga regjimi Çetniko-Komunist i kohës,i Serbisë!

Ai shkruan :

Nantor 1949 deri 01.05.1951. burgosin familjen e VLLAZERIT MALIQI MALISHEV GJILAN. BURGOSEN si vijon.

1 Gjyshen Nazife Maliqi limoni Nana,25.03.1872.
2.Nafije Maliqi – Kajtazi Gruja, 26.11.1920.
3.Hanumshahe Rasim Maliqi vajza e vllait, 15.04.1932.
4.Sofije Agush Maliqi vajza e vllaut,dhe25.12.1934.
5.Ramadan Sherif Maliqi djali 4 vjeqar 25.08.1945.

—Dhomat aneksi perballë ku ishim te burgosur ne familja dritarja ne te djadhtë,e rethuar me reth.

Dhoma mrenda ku ka qenë e burgosur gruja e Hoxhë Velekinces.
Ne kand te djadht ka qen veceja.
Pjesa e aneksit e dhomave ne objektin ne te djathtë ishin te Burgosurit,
NDSH.,AGUSH BRESALCI ME VLLAZRIT,
– Ramiz Osmani me vllazer nga Makreshi.
Ramadan Bejta Malishev NDSH. PRERESIT E BANDERAVE TE TELEFONIT.
INFORBIROVCAT. VESEL REGJA,me vllaun VEBIJUN,FAHRUSH AKLLAPI.etj.
PER TEPRIC,,vishak REGJEP SELIMI SHILLOVA E TE TJER.E SHUM E SHUM TE TJER QE I DI.

/Xh.A./Proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close