Advertisements
Ultimate magazine theme for WordPress.

ESA: Toka po vuan

ATSH-ANSA/ – Toka vuan për shkak të veprimtarisë njerëzore, sipas  satelitëve të tre misioneve të reja të Agjencisë Hapësinore Evropiane (ESA).

Këto janë disa nga risitë e para të shpallura në ceremoninë e hapjes së ”Living Planet symposium”, konferenca më e madhe e vëzhgimit të Tokës, organizuar nga ESA me mbështetjen e Agjencisë Italiane të Hapësirës (ASI).

Në këtë veprimtari morën pjesë 4 000 eksponentë të kërkimit, industrisë dhe institucioneve nga e gjithë bota, të cilët diskutuan gjendjen e shëndetit të planetit duke përfshirë edhe 2 000 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme.

“Toka vuan nga aktiviteti i qenieve njerëzore dhe kjo shihet shumë mirë nga satelitët, për shembull nga rritja e niveleve të detit, shkrirja e akullnajave dhe bujqësia që kërcënon pyjet”, tha Josef Aschbacher, drejtor i ESA-s për aktivitetet e vëzhgimit të Tokës.

“Me këtë njohuri çfarë mund të bëjmë për të mbajtur një planet të jetueshëm? Kjo është çështja që politikanët dhe shoqëria duhet të pyesin veten”, shtoi ai.

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close