Advertisements

Firma e parë e Presidentit të Maqedonisë Veriore,Pendarovski :Shqipja, gjuhë e dytë zyrtare

Presidenti i Maqedonisë Veriore, Stevo Pendarovski, si firmë të parë të tij në detyrën e r e, atë të kreut të shtetit, pati nënshkrimin e hyrjes në fuqi të Ligjit të Gjuhëve, që përkthehet dhe si shpallje e shqipes si gjuhë e dytë zyrtare.

Paraardhësi i tij, Gjeorgje Ivanov refuzoi të nënshkruajë këtë ligj pas miratimit të parë dhe të dytë në parlament, me arsyetimin se është në kundërshtim me Kushtetutën e Maqedonisë./TSh

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close