Advertisements

Gravura franceze na e sjell Malin e Zi shqiptar të vitit 1891

Mali i Zi,si shumë pjesë të tjera të Yllirikut (Ballkanit) janë vende të cilat gjithmon ë janë banuar me banorë autokton,të lozës Yllire sido që i thrrasin dhe i thrrisnin ata,Arbër,Makedonë,Epirotë,Skipetar.Arvanitas..krejt një.

Dëshmitë  arkeologjike e historio-fotografike e dëshmojnë çdo ditë e më shumë këtë kontinuitet.

Shihni më poshtë dëshmitë të cilat na i sjell Yll Selaj me pamje e me text 9Prkth.Yll Selaj) në atë që spjegohet si :Në Mal të Zi udhës Kotor për Cetinje ,viti 1891.Burimi i kësasj foto janë gravurat franceze të kohes për Malin e Zi.Aty spjegohet edhe vendi e viti.

ROUTE DE KOTOR POUR CETINJE

Deux choses caractérisent cette photo de 1891 : le lieux et les personnages. Nous sommes au Monténégro à Kotor sur la route de Cetinje mais les habitants sont tous albanais.

…………………………………………………………………………….

RRUGA KOTOR PËR CETINJE

Dy gjëra karakterizojnë ketë fotografi të 1891 : vëndi dhe personazhët. Jemi në Mal të Zi në Kotor rrugës për Cetinje por banorët janë të gjithë shqiptar.

Xh.Arifi/Proinformacion.com

 

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close