Advertisements

Nëse keni lëshuar mjekërr ,sapo ta lexoni këtë ju do të dëshironit ta rruani atë!

Ka pasur mendime e shkrime e “studime” për mjekrrën (lesh) të lëshuar nga meshkujt u ajo paraqitet si diçka e mirë në shërbim edhe të shëndetit të njeriut.

Në disa spitale evropiane, shkencëtarët analizuan mostrat e lëkurës dhe pështymën e 18 meshkujve me mjekër nga mosha 18 deri në 76 vjeç, si dhe mostrat e leshit dhe të pështymës së 30 qenëve – nga Schnauzeri deri te Shepherdi gjerman.

dhe doli krejt ndryshe….
Ata gjetën sasi shumë më të mëdha të baktereve në mostrat e meshkujve krahasuar me lëkuren-leshin e qenëve .

Me testim , u zbulua se një përqindje e lartë e mikrobeve u zbulua në mjekrën e të gjithë burrave , dhe një përqindje po aq e lartë u gjet në 23 nga 30 qentë të përfshirë në studim.

Në shtatë burra u gjetën mikrobe që përbënin një kërcënim për shëndetin e njeriut. Bëhet fjalë për Enterococcus faecalis, një bakter i kuq i cili shpesh shkaktojnë infeksione të traktit urinar në njerëz dhe në disa raste të Staphylococcus aureus, një bakter që gjendet më së shpeshti në lëkurë, por mund të shkaktojë infeksione serioze nëse futet në gjak.

Qëllimi i hulumtimit nuk ishte të bënte kujdes burrat e t’i detyronte ata të rruhen , por të paralajmëronte administratat e spitalit se pacientët lënë shumë më shumë baktere potencialisht infektive në spitale të ndryshme dhe se sterilizimi dhe dezinfektimi i tyre nuk janë të mjaftueshme për të zgjidhur këtë problem./Pi

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close