Advertisements

Si në filmat fantastiko-shkencorë ,NASA godet një asteroid!

/ATSH-ANSA/ – Është planifikuar që në vitin 2021 NASA të godasë asteroidit Didymos, një ngjarje e parë vetëm në filmat fantastiko-shkencorë si ”Armageddon”.

Misioni është quajtur DART (Double Asteroid Redirection Test).

Qëllimi është që në vitin 2021 të goditet asteroidi më i vogël i çiftit që përbën sistemin Didymos dhe që është 17 milionë kilometra larg Tokës.

Sistemi në fakt përbëhet nga një trup më i madh, me një diametër prej rreth 780 metrash, dhe një hënë e vogël, e quajtur Didymoon, me një diametër prej 160 metrash.

Çifti nuk është një kërcënim për Tokën dhe është një objektiv ideal për testim: ndikimi do të ndryshojë mënyrën se si Didymon sillet rreth asteroidit më të madh dhe kjo do të na lejojë të studiojmë ndryshimet në orbitë.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close