Advertisements

Studimi, Plutoni potencialisht ka oqeane ekzistuese të varrosura nën sipërfaqen e tij të ngurtë

Sipas një studimi të ri, Plutoni potencialisht ka oqeane ekzistuese të varrosura nën sipërfaqen e tij të ngurtë, të akullt, që mund të mbështesë organizmat jashtëtokësorë.

Gjetjet e botuara në revistën Nature Geoscience, eksplorojnë një zonë në palent, e njohur si  Sputnik Planitia.

Studiuesit besojnë se Sputnik Planitia fsheh oqeanin nën sipërfaqe, transmeton oranews.

Oqeani mbahet nën sipërfaqe nga një shtresë izoluese e hidrateve të gazit nga ngrirja në pjesën e jashtme të akullt të Plutonit.

Në korrik të vitit 2015, anija kozmike NASA New Horizons fluturoi përmes sistemit të Plutonit, duke siguruar imazhet e para të afërta të këtij planeti dhe hënave të tij.

Imazhet treguan topografinë e Plutonit, përfshirë Sputnik Planitia, që ndodhet pranë ekuatorit, afërsisht në madhësinë e Teksasit.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close