Profesori ,David L. Phillips:Serbia thjesht duhet ta njohë Kosovën brenda kufijve ekzistues.

Drejtori i Programit për Paqe dhe vendosjen e drejtësisë në Institutin e të Drejtave të Njeriut në Universitetin e Kolumbisë, David L. Phillips i cili është autori i tekstit “Negociatat sekrete do të tradhtojnë Kosovën”, tha duke folur për portalin “Demostat”, se ka individë në Këshillin e Sigurimit Kombëtar të SHBA mbështesin ndarjen e Kosovës të tjerët, duke përfshirë anëtarët e Kongresit, kundërshtojnë korrigjimin e kufirit “.

Philips argumenton se ideja e shkëmbimit të territorit është e keqe, ndër të tjera, sepse nuk nënkupton anëtarësimin automatik të Kosovës në OKB dhe pretendon se një plan i tillë nuk do të merrte mbështetjen e Asamblesë Kombëtare të Serbisë.

“Serbia thjesht duhet ta  njohë Kosovën brenda kufijve ekzistues.Taksa do të hiqet dhe rruga e Serbisë drejt anëtarësimit në BE do të përshpejtohet, pasi ajo do të përmbushë kriteret e Kapitullit 35”, thotë Philips ./Proinformacion.com

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close