Ministria ,shënohet Dita botërore e mjedisit

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor mbështetur nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, sot do të shënojnë Ditën Botërore të Mjedisit me një sërë aktivitetesh ndërsa manifestimi qëndror do të mbahet në parkun e Gërmisë.

UNDP do të ketë tendën ku do të promovoj/paraqet projektet dhe iniciativat që janë ndërrmarrë për mbrojtjen e mjedisit, zvogëlimin e rrezikut nga fatkeqesitë dhe me fokus të veçantë në  vetedijesimin e qytetarëve për të luftuar ndotjen e ajrit. Gjatë aktiviteteve do të shpërndahen edhe materiale promovuese të projekteve përfshirë edhe shiritat e gjelbër – “Green Ribbons”. Të gjithë ata që bëhen pronarë të Green Ribbon zotohen ta mbrojnë mjedisin ku jetojnë.

Në ngjarje do të marrin pjesë Z. Fatmir Matoshi, Minstër I Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Z. Meelis Munt, Zv. Ministër I Mjedisit nga Estonia, Znj. Alessandra Roccasalvo, Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së në Kosovë, Z. Shyqiri Bytyqi, Ministër I Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Z. Shpend Ahmeti, Kryetar I Komunës së Prishtinës, Z. Thomas De Groote, drejtor i “River Cleanup”, përfaqësues të institucioneve, OJQ-ve mjedisore, aktivistë dhe mysafirë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close