Christopher R. Hill:Kosova është bërë e pavaruar sepse kështu donin qytetarët e saj

Ish i dërguarai special për kosovën Kristofer Hill ka thënë :”Më vjen keq që në vitin 2019, ende kemi pesë anëtarë të BE-së që ende nuk e kanë njohur Kosovën. Unë i kuptoj arsyet, sepse, sinqerisht, secili ka Kosovën e vet ”

“Por nëse më pyetni për qendrimin tim, do të doja Kosovën e cila është shtet i pavarur, sepse populli i saj donte të ishte e pavarur, por se ky shtet i pavarur do të ishte i pranueshëm për fqinjët e saj dhe në të gjithë Evropën. Ka shumë punë për të bërë, “shtoi ai.

“Mendoj se çështja e Kosovës mbetet një çështje që e ndan Evropën nga qëllimi i saj për t’u bërë e plotë dhe në paqe”, tha ai.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close