Ministrja e Qeverisë së Serbisë,Mihajloviq:”Është e rëndësishme për të ardhmen e Serbisë për të gjetur një zgjidhje kompromisi për çështjen e Kosovës”

Ministrja e Ndërtimtarisë, Transportit dhe Infrastrukturës së Serbisë Zorana Mihajloviq duke folur për mardhëniet e Serbisë me Kosovën me rastin 20 vjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes së Kumanovës, ajo tha se “agresioni i së kaluarës dhe i NATO-s nuk duhet të harrohet, por është e rëndësishme për të ardhmen e Serbisë për të gjetur një zgjidhje kompromisi për çështjen e Kosovës.”

Siç tha ajo më tutje ,vetëm një zgjidhje kompromisi mund të sigurojë paqen, stabilitetin dhe zhvillimin.

“Si do të zgjidhet çështja e Kosovës është e rëndësishme për të gjithë rajonin, sepse nëse duam që kjo pjesë e Evropës të kapë një lidhje me vendet e zhvilluara, nuk mund të ndërmerren më hapa që do të na kthejnë prapa ekonomikisht dhe politikisht”, tha Mihajlloviq.

“Prandaj është e rëndësishme që Prishtina të shfuqizojë taksën dhe të kthehet në dialog,” tha Mihajloviç, thuhet në një deklaratë për media drguar nga kabineti i saj.

/Përgatitur nga Proinformacion.com

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close