Medeleine Albright ka mbajtur fjalimi në tubimin për shënimin e 20 vjetorit të çlirimit të Kosovës.

“Lufta në Kosovë ka qenë një luftë barbare, ne e mbizotrum se aleanca ishte e fort dhe ja dolëm se ishte e drejtë, fushata jonë ishte e vendosur në bazat e drejtësisë, sepse populli shiqptar po largohje dhe dëbohje edhe përgjigja jonë ishte JO”, tha ajo

Ajo ka treguar kohën kur ishte në kamp ku ishin dëbuar mbi 20 mijë shqiptarë

“Më kujtohet një tok me shumë pluhur, ku ishin 20 mijë të dëbuar, dhe një fëmijë po e mbanete letrën që dëshironte të kthehej në Kosovë dhe i thash se kur të ktheheni NATO do të jëtë aty për të garantuar një jetë normale. Kosova ishte më në fund e lirë. Koha kishte ardhë të filloj një kohë e re për Kosovën dhe për rajonin”,  tha Albright.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close