MUNGESA E POLITIKËS KOMBËTARE

Shqiptarët, siç tregojnë shumë fakte historike, asnjëherë nuk bënë politikë kombëtare, por politikë individuale. Në mungesë të këtij prioriteti madhor (politikës kombëtare), rëndësi të veçantë iu kushtua individit – liderit, prandaj, si asnjë populli tjetër, shqiptarët mund të krenohen se gëzojnë inflacion të madh sa i përket partive politike dhe liderëve.

Sot zë i vetëm i politikës shqiptare është zëri i liderit dhe konjukturës (pseudo-politikanësh) rreth tij. Një realitet i tillë, që gjithsesi është i zymtë, ka bërë që të jemi aty ku jemi, në një ambient përplot kontradiktash e dështimesh, i cili ambient prodhon vetëm politika retrograde.

Politikë kombëtare do të thotë përgjegjësi, e kundërta e kësaj anarki e kamufluar me premtime pa fund të individëve të ngritur në politikë, të cilët në fakt janë bërë specialist të politikave antikombëtare./Shkelzen Halimi

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close