Serbia mban akademi në përvjetorin e Betejës së Koshares,krijohet miti i radhës për betejat e humbura në Kosovë

Serbët janë mjeshtër të përvetsimit të heroizmave të të tjerëve,por edhe të festimit të betejave të pa qena ose të humbura,për të krijuar një patetikë historike mbi heroizmin e atyre që humbën luftën!

Ata kanë filluar që edhe humbjen më të fundit,betejën e Koshares për t’a shndrruar në një “heroizëm të lavdisë së heronjëve serb të mundur!”
Mediat serbe njoftojnë për një akademi solemne e cila u mbajt në Qendrën Sava në Beograd duke shënuar 20 vjetorin e Betejës së Koshares.

Njoftohet se përveç luftëtarëve – pjesëmarrës të kësaj beteje, pjesëtarë të familjeve të tyre, familje të viktimave, morën pjesë gjithashtu krerët e shtetit serb kryesuar nga Presidenti Aleksandar Vuçi.

“Beteja e Koshares është një nga më të vështirat e historisë së re të Serbisë” ,pranojnë mediat serbe ,” në të cilën 108 anëtarë të Ushtrisë Jugosllave vdiqën duke mbrojtur kufirin shtetëror në luftë kundra forcave shqiptare”,shkruajnë këto media.

Në Koshare” ka pasur gjithashtu 21 oficerë dhe nën oficerë serb të vrarër, 50 të rinj që shërbenin shërbimin ushtarak, 13 rekrutë ushtarakë dhe 24 vullnetarë. U plagosën 256 vetë dhe të gjithë sot janë invalid ushtarak me aftësi të kufizuara.

/Përgatitur nga Proinformacion.com

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close