Zëvendësministri Shkodra:Aksion i suksesshëm policor Gjermani -Kosovë

Policia e Kosovës, dje në bashkërendim me autoritetet kompetente dhe bazuar në urdhëresën e gjykatës themelore në Prishtinë, ka realizuar një operacion kontrolli – bastisjeje në gjashtë, lokacione të ndryshme në qytetin e Prishtinës dhe Ferizajt.

Selami Shkodra, zëvendësministri i Punëve të Brendshme, në emisionin INFO 3 në RTK, tha se operacioni i kontrollit është kryer në bashkëveprim të ngushtë ndërmjet zyrtarëve të Policisë së Kosovës dhe zyrtareve policor nga shteti i Gjermanisë.

Operacioni i zhvilluar ka pasur për qëllim gjetjen e dëshmive materiale lidhur me vërtetimin e veprës penale “Pastrim i parave”, të cilën dyshohet ta kenë kryer persona të dyshuar të involvuar.

Shkodra pohoi se me këtë rast janë konfiskuar një material i konsiderueshëm i provave, të cilat ekspertët e fushës i kanë konsideruar të nevojshme për t’u ekzaminuar .

Sipas tij, provat e gjetura, do të shpien në rezultate të tjera të këtij aksioni ku janë gjetur material të mjaftueshëm për të vazhduar hetimet.

Çështje tjetër që u trajtua në këtë bisedë ishte edhe e përgatitjet e Kosovës për anëtarësim në INTERPOL, për çka Shkodra tha se beson se kësaj here, “me punën e institucioneve tona dhe me përkrahjen e aleatëve tanë, rezultatet par anëtarësim të Kosovës në Interpol do të jenë premtuese”.

Për më shumë ndiqni videon në vazhdim:

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close