“Stone Art”, ruajta dhe përcjellja ndër breza i traditës së vjetër artizanale të përpunimit të gurit.

ATSH/- “Stone Art” është projekti fitues i paraqitur nga bashkia Përmet dhe ajo Konicë në kuadër të thirrjes Interreg Greqi- Shqipëri të Bashkimit Europian.

Qëllimi i këtij projekti është ruajta dhe përcjellja ndër breza i traditës së vjetër artizanale të përpunimit të gurit.

Dy ndërhyrjet kryesore të projektit janë: rregullimi i ambientit në katin e dytë të Qendrës Kulturore, ku një sallë do të shërbejë për trajnimin e vazhdueshëm të artizanëve kurse në sallën tjetër do të paraqiten në 3D monumentet e gurit të zonës së Përmetit, si dhe bashkëpunimi me Universitetin e Janinës për trajnimin e artizanëve nga eskpertët e fushës.

“Ka qenë dhe vazhdon të jetë prioritet i Bashkisë Përmet ruajtja, promovimi dhe edukimi i brezit të ri për trashëgiminë e pasur kulturore të Përmetit”, bën të ditur bashkia e Përmetit.

Partnerët e tjerë në këtë projekt janë Universiteti i Janinës dhe Universiteti i Gjirokastrës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close