Politico:Vet Brukseli hap udhë Pekinit për në Ballkan

Vendimi i Bashkimit Evropian për të shtyrë bisedimet me Shqipërinë dhe Maqedoninë Veriore nuk ka mundur të vijë në moment më të keq.

Tani që përkushtimi i Brukselit ndaj rajonit është në dyshim, Iniciativa kineze “Belt and Road” ofron një alternativë tërheqëse për vendet që humbin shpresën në pritjen e pafundme për t’u anëtarësuar në BE.

Kina dikur ka qenë sinonim i rrobave të lira dhe plastikës shumëngjyrëshe. Sot në Mal të Zi, më shumë njihet për vinça të lartë dhe për shtylla gjigante betoni, teksa një urë me lartësi prej 200 metrash, e gjatë 1 kilometër, po merr formën mbi lumin Moraça.

(Jacob Mardell është hulumtues në Institutin Mercator për Studime Kineze (MERICS))

Shkrim i i plotë

https://www.politico.eu/article/beijing-beats-brussels-in-balkans/?fbclid=IwAR0g7A5v_BAAQtIEojO3ov2U1hVQodk02QUc9YEORx451xxYBHm2KBDxh6g

Autor: RTKlive

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close