Advertisements

Çfarë thuhet në raportin e Sekretarit Gjeneral të KB Guteresh për Kosovën

Në raportin e Kombeve të Bashkuara për Kosovën të cilin do ta paraqesë Sekretarii gjeneral,Antonio Guteresh shprehet brengosjen për siç thuhet “për shkak të tensioneve në mes të beogradit dhe Prishtinës”

Ai u kërkoi të gjitha palëve të përmbahen nga deklaratat dhe provokimet nxitëse që mund të shkaktojnë trazira.

Sipas raportit, tensionet serioze midis Beogradit dhe Prishtinës mbeten pengesë për vazhdimin e dialogut produktiv dhe nxisin shqetësimin midis zyrtarëve vendas dhe ndërkombëtarë për përkeqësimin e mundshëm të stabilitetit.

Aty përmendet edhe mundësia e vendosjes së kun dësrmasave nga ana e Serbisë për Kosovën si kundër përgjigje taksës nga kosova e cila ende nuk është suspenduar.
Përveq tjerash nëraport përmenden edhe disa incidente nderetnike që kanë ndodhur kohëve të fundit.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close