Advertisements

Është nxjerrë nga akulli siberian kyet e ujkut 40.000 vjeçar

Mediat ruse njoftojnë se shkencëtarët rusë kanë gjetur një kokë të ruajtur në mënyrë të përkryer nga epoka e akullt në zonën e akullit të përhershë në Siberi.
Kryet e ujkut me një kurorë u gjet në Rajonin Arktik të Yakutisë, njofton AP.

Shefi hulumtues i degës lokale të Akademisë Ruse të Shkencave Valery Plotnikov tha se një kafshë që vdiq 40.000 vjet më parë i përket nëngrupeve të lashta të ujkut, i cili jetonte në të njëjtën kohë kur edhe mamuthët dhe vdiqën në të njëjtën kohë si ata.

Plotnikov tha se kjo ishte një gjë e veçantë, sepse kafkat e ujkut të gjetura deri tani ishin pa inde ose lesh, ndërsa ky krye kishte veshët, gjuhën dhe trurin të ruajtur në mënyrë të përkryer .

Shkencëtarët thonë se një ujku i gjetur është një i rritur dhe se është 25 përqind më i madh se ujqërit e sotëm, por nuk thotë nëse është mashkull apo femër,njoftojnë mediat.

/Përgatitur nga Proinformacion.com

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close