Advertisements

Kalaja e Gjirokastrës gati për të pritur turistët

Rritja e numrit të vizitorëve të huaj në Shqipëri ka rritur ndjeshëm interesin edhe ndaj trashëgimisë kulturore të vendit.

Ndaj dhe punimet për mirëmbajtjen e monumenteve të kulturës po kryhen kudo në vendin tonë, me qëllim mirëpritjen e turistëve në një mjedis të pastër.

Punonjësit e mirëmbajtjes në Gjirokastër kanë nisur punën për kujdesin dhe pastrimin e monumenteve të kulturës për sezonin e ri turistik.

Gjatë ditës së sotme ata po pastrojnë mjediset e brendshme të kalasë, që në këtë sezon të ri do të mirëpresë vizitorë vendas e turistë të huaj.

Falë vlerave historike dhe arkitektonike që mbart kalaja e gurtë e Gjirokastrës, ajo vazhdon të ngelet monumenti më i preferuar për t’u vizituar nga grupet turistike vendase dhe të huaja përgjatë guidave dhe udhëtimeve të tyre në zonën e Gjirokastrës./atsh

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close