Advertisements

Mitropoliti i Kishës kanonike të Malit të Zi ,Mihailo:Serbet e ndërtuan kishën,por me paratë tona

Mitropoliti i Kishës të Malit të Zi, Mihailo – Mirash Dediqi ,ka reaguar pretendimeve nga pala e kishës dhe politikës serbe se Tempullin “Hristovog Vaskrsenja” e kanë ndërtuar Serbet.

Mihailo për radio Sarajevën, për shkak të reagimit të Patriarkut të kishes serbe Irinej dhe KPSH /SPC në lidhje me pasurinë e KPSH në Mal të Zi, tha se “nga kontejnera çdo gjë mund të dalë”.

“Patriarku serb Irinej, i mjerë, nuk di shumë, ai mendon se është dikush që të mund të flasë ndonjë gjë.Ai thotë se republika Srbska në Bosnje, Republika Srpska e Serbisë ndërsa Mali i Zi është Shteti i Serbisë. Asesi ti hiqen qafe kësaj ‘Serbisë së Madhe’ .Serbia Ortodokse Serbe, Serbia, disa politikan të saj 9Serbisë) madje thonë se Mali i Zi është më i kompletuari ‘shteti serb’ “, tha Mihailo.

Mihailo gjithashtu tha se, sipas pozicionit të Kishës Ortodokse Serbe dhe shtetit të Serbisë, malazezët “në thelb nuk kanë asgjë”.

“Ata e konsiderojnë këtë si një vend serb, kishë serbe,si një gjuhë serbe, një histori serbe, një politikë serbe, të gjitha monumentet serbe … sikur ne të ishim ca të ardhur ëtu në vendin tonë …” tha Mihailo.

Përgatitur nga /proinformacion.com

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close