Advertisements

NJERIU I RI

Epoka e tranzicionit në hapësirat shqiptare duhet të marrë fund. Ky fund do t’ua mbyllë të gjitha shtigjet profiterëve të këtij tranzicioni, një grushti individësh, të cilët ishin frymëzuesit kryesore të kësaj epoke që shqiptarët i dëmtoi deri në palcë.

Tashmë rruga duhet t’i hapet njeriut të ri, atij që di të jetë në hap me kohën, që është me kapacitet të mjaftueshme intelektuale, që di ta respektojë institucionin e përgjegjësisë, që nuk jeton sot për nesër, që nuk mbështetet në mite e merita nga e kaluara, por që ka vizion për ardhmërinë e kombit.

Njeriun e ri duhet ta ftojë vetë populli, i cili më në fund duhet të zgjohet nga gjumi dhe ta përcaktojë fatin e vet…Zgjidhjet fatlume nuk bien nga qielli e as i përcaktojnë ata “miqtë” tanë. Ato do të vijnë me njeriun e ri të lindur në hapësirat tona dhe që ka frymën dhe gjakun tonë…/Shkelzen Halimi

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close