Advertisements

Pentagoni definitivisht e përjashton Turqinë nga programi F-35,për shkak të sistemit kundërajror rus S-400

Shtetet e Bashkuara shkojnë një hap më tutje në lidhje me qeshtjen e blerjes së Turqisë të sistemit raketor S-400 nga Rusia ,duke e njoftuar se do të anuloj marrëveshjen për shitjen w avionëve gjuajtës F-35 këtij vendi nëse qeveria turke zbaton blerjen e këtij sistemi.

Trump-Shanahan

Sekretari i Mbrojtjes i SH.B.A. Patrick M. Shanahan njoftoi Ankaranë se do të nderoresë trajnimin e pilotëve turq më 31 korrik dhe se të gjithë qytetarët turq të lidhur me programin e zhvillimit F-35 duhet të largohen nga SHBA deri në fund të korrikut.

Në letrën e Shenan drejtuar homologut të tij turk Hulusi Akar,gjithashtu i spjegohet se Turqisë nuk do t’i dorëzohe as katër F-35-shat e fundit që Turqia ka blerë.

Letra është faza e fundit në mosmarrëveshjet e vazhdueshme mbi vendimin turk për blerjen e sistemit të mbrojtjes kundërajror rus S-400. Shtetet e Bashkuara kanë paralajmëruar në mënyrë të përsëritur Ankara se sistemi rus është konsideruar si një kërcënim për F-35.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close