Advertisements

Rëndësia e një filxhani me lëng domatesh për shëndetin

Kohëve të fundit hulumtuesit kanë gjetur se lëngu i domateve zvogëlon rreziqet për sëmundjet kardiovaskulare.

Ekipi i studiuesve ka bërë të ditur se një filxhan me lëng domatesh ndihmon në balancimin e shtypjes së gjakut dhe nivelit të kolesterolit, shkruan Medical News Today.

Hulumtuesit kanë shpjeguar se si një domate përmban një shumëllojshmëri të përbërjeve biokative si karotenoidi dhe vitamina A.

E gjithë kjo përbërje që gjendet në lëngun e domateve ndihmon në ruajtjen e shëndetit fizik dhe psikologjik, përfshirë edhe në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close