Pse është mirë të hani kastraveca?

Më poshtë ju sjellim disa prej përfitimeve që na sjell konsumimi i kastravecëve.

Konsumimi i kastravecit na mbron nga sëmundjet neurologjike

Fisetini që gjendet te kastravecët është identifikuar për rolin që e ka në shëndet më të mirë të trurit. Kastravecët përmbajnë edhe fosfor, ndërkaq mungesa e tyre është e ndërlidhur me rritjen e rrezikut të sëmundjeve kognitive. Prandaj, konsumimi i kastravecit na mban trurin të mprehtë e të fokusuar.

Humbni peshë më shpejt
Përmbajtja e lartë e ujit në kastravec ndihmon që të ngopeni më shumë, prandaj e kontrolloni apetitin dhe kjo ndihmon në humbje të peshës.

Zvogëlohet rreziku i kancerit
Përbërësit që gjenden në kastravecë ndërlidhen me reduktim të rrezikut të llojeve të caktuara të kancerit.

Përmirësohet sistemi i tretjes
Përmbajtja e fibrave dhe sasia e mirë e ujit që gjenden në kastravecë ndihmojnë në sistem më të mirë të tretjes.

Lëkura përmirësohet
Kastravecët e mbajnë trupin të hidratuar dhe kjo është gjë e mirë për lëkurën. Ata gjithashtu përmbajnë edhe vitaminë C, vitamina B dhe zink, e që të gjithë janë krucialë për lëkurë të mirë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close