Shqiptarët në lëvizje….pamje nga viti i largët 1913

Viti 1913,shqiptarët sapo kishin dalë nga errësira orientale e okupimit pesë shekullor otoman.dhe po binin nën okupimin sllav i cili po ashtu do të zgjaste me shekuj.Drita e lirisë nuk do ndriste menjëhere këtë popull të përvuajtur dhe krenar.Ai do vazhdojë të kërkojë lirinë që nuk ia arriti ta kishte të plotë ,deri në ditët e sotme.Varësisht ku ra shorti të jetojë,ose nën cilin okupim!

Ai edhe sot goditet nga erëra barbare,ai edhe sot lëkundet,por ai ende po qendron stoik në përallje me goditjet të cilat po i vinë nga të gjitha anët.Ky popull ka rrënjët e forta të një trungu të lashtë .Shekujt që lamë prapa e gjetën atë në këmbë.Ende është në këmbë.

Shkodër 1913
Shkodër 1913
Shkodër 1913
Tiranë-1913
Shqiptar-orthodoks-nga-Ohri.
Prishtinë 1913

Shikoni fotot nga Albert Kahn nga viti i largët i shekullit 19.Viti 1913,të shkrepura në hapësirat etnike shqiptare dhe do të vëreni njerun “mobil” shqiptar.Njeriun i cili ende është në ecje drejt qëllimit.

Fotot janë postuar fillimisht këtu: Shkodra nder Shekuj

/Xhelil Arifi/Proinformacion.com

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close