Advertisements

I këthehet traditës së gjysheve tona,prodhon sapunë nga huma

Për shumë dekada por edhe shekuj me radhë shqiptarët,nënat tona  kanë përdorur sapunë të bërë nga huma/humëza, që është një lloj argjile, për pastrimin e flokëve dhe trupit.Në fakt edhe sot e kësaj dite kjo mënyrë e pastrimit mbahet në mend dhe përkujtohet me nostalgji nga gjenerata më të vjetra,si një mënyrë natyrore dhe pa dame shëndeti e lëkure e pastrimit të trupit.

Vitin e kaluar, një grua nga Prishtina ka filluar të prodhojë sapunë të tillë organikë.Është kjo Arbërore Riza e cila e ka emërtuar kompaninë “Hummë”

/Proinformacion.com/rel

blob:https://www.evropaelire.org/aaa7fd7b-26c1-468a-972c-461ee0949667

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close