Advertisements

Festivali “Brumi i Jetës”

ATSH/ – Festivali “Brumi i Jetës” erdhi në edicionin e tij të dytë në Gjirokastër ku për të pranishmit u shtruan tryezat me petulla, petë, pite, mumuliga, kulaç, bobollaqe dhe shumë receta të harruara që u prezantuan nga shefat e ftuar nga disa rajone të vendit.

Eventi u kombinua me ritet e kënduara të brumit, enët qindravjeçare të zënies së brumit.

Pjesë e festës së brumit u bënë edhe traditat qindravjeçare të bukës së dasmës, kulaçit të lindjeve shoqëruar me ritet lokale dhe gëzimit për produktin kryesor të jetës. Grupi i Dumresë solli në festë traditën e bukës dhe ëmbëlsirave.

Profesionistët e brumit shpalosën për të pranishmit një listë recetash historike që duhen njohur zyrtarisht, regjistruar dhe mbrojtur për tu përcjellë më tej me origjinalitet tek brezat e rinj.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close